Soomest ja Venemaalt tuli Eestisse vähem turiste


Majutusettevõtete teenuseid kasutas veebruaris 177 000 turisti, mis on 1 protsent vähem kui mullu veebruaris, teatas statistikaamet. Vähenes välis- ja suurenes siseturistide arv. Välisturistide arv kahanes peamiselt Venemaalt ja Soomest saabunud turistide arvu vähenemise tõttu. Soome turistide arv, mis moodustas veebruaris 52 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust, kahanes 9 protsenti. Venemaalt saabus 42 protsenti vähem turiste kui eelmise aasta veebruaris.
Veebruaris pakkus külastajatele teenust 892 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 41 000 voodikohta. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli 2014. aasta veebruariga võrreldes 2 eurot kallim. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 24 eurot, Tartu maakonnas 29 eurot ja Ida-Viru maakonnas 30 eurot.

Originaaltekst majandus24.postimees.ee